NAMA :
KAK AINI


NO TEL:
013-6762701

AINI HOT OVEN

.Resipi tersendiri yang enak dan lazat.
.Dapatkan yang terbaik dari kami.
.Kami mengambil pelbagai tempahan untuk perkahwinan dan sebarang majlis serta jamuan.
.Kami juga menyediakan kek sebagai door gift dan cenderahati.
.Kami menjanjikan kepuasan hati anda dengan hasil kami.
.Dapatkan aneka kek, biskut, aneka talam, dessert dan pelbagai lagi dari kami.

Majalah Saji Bulan Mei 2013

Baru-baru ini kak aini ada menyediakan beberapa kuih-muih untuk penggambaran majalah saji bulan mei 2013. Nantikan Majalah Saji Bulan Mei 2013, langkah-langkah dan resepi kuih-muih ada disediakan. Boleh lah cuba bagi anak-anak dara yang ingin belajar memasak. Langkah-langkah yang diberikan satu per satu, mudah untuk sesiapa yang baru untuk belajar memasak. Mana tahu dengan resepi yang kak aini ajar ni dapat memikat hati suami. hehe. Good luck la pada sesiapa yang nak mencuba. =)


Chef Bagus

Grand Prize: Return Flight Tickets for Two to Phuket, including 4D/3N stay at JW Marriott Phuket, with daily breakfast for two.

1st-Runner-Up Prize: Return Flight Tickets for Two to Miri, including 4D/3N stay at Miri Marriott, with daily breakfast for two.

2nd-Runner-Up Prize: 3D/2N stay at Renaissance KL, with daily breakfast for two, and meal voucher worth RM200 at the Tuscany Restaurant (Marriott Putrajaya).






9 Tip Pemakanan yang Sihat untuk Kita Amalkan


Tips Mudah untuk Merancang Diet yang Sihat & Cukup

Makan secara sihat bukan tentang jadual pemakanan yang ketat atau menjauhi diri daripada makan,makanan yang anda suka. Sebaliknya, ia adalah mengenai rasa kehendak anda untuk mempunyai lebih banyak tenaga, menstabilkan mood anda, dan menjaga diri anda untuk sihat kerana mungkin semua boleh dipelajari dengan mempelajari beberapa asas-asas pemakanan sihat. Anda boleh memperbanyakan pilihan makanan yang sihat dan belajar bagaimana untuk merancang ke hadapan untuk mewujudkan dan mengekalkan makanan yang lazat sambil berdiet yang sihat.


Tip pemakanan sihat 1: Tetapkan diri untuk kejayaan
Untuk menetapkan diri untuk kejayaan, berfikir tentang merancang diet yang sihat sebagai beberapa langkah-langkah yang kecil, terkawal dan bukannya satu perubahan drastik yang besar. Jika anda mendekati perubahan secara beransur-ansur dan dengan komitmen, anda akan mempunyai diet yang sihat lebih cepat daripada yang anda fikirkan.


Tip pemakanan sihat 2: Kesederhanaan adalah kunci
Orang sering berfikir pemakanan sihat kerana semua atau apa-apa cadangan, tetapi asas utama bagi mana-mana pemakanan sihat adalah kesederhanaan. Tetapi apa yang sederhana? Berapa banyak jumlah yang sederhana? Itu benar-benar bergantung kepada anda dan tabiat makan anda secara keseluruhan. Matlamat pemakanan sihat adalah untuk membangunkan diet yang anda boleh mengekalkan untuk hidup, bukan hanya beberapa minggu atau bulan, atau sehingga anda telah melanda berat badan ideal anda. Jadi cuba untuk berfikir kesederhanaan dari segi keseimbangan. Walaupun apa diet trend tertentu akan anda percaya, kita semua perlu keseimbangan karbohidrat, protein, lemak, serat, vitamin, dan mineral untuk mengekalkan badan yang sihat.
Bagi kebanyakan kita, sederhana, atau baki bermakna makan kurang daripada apa yang kita lakukan sekarang. Lebih khusus lagi, ia bermakna makan jauh kurang daripada barangan yang tidak sihat (gula bertapis, lemak tepu, contohnya) dan lebih sihat (seperti buah-buahan dan sayur-sayuran). Tetapi ia tidak bermakna menghapuskan makanan yang anda suka. Makan daging untuk sarapan pagi sekali seminggu, sebagai contoh, boleh dianggap sebagai sederhana jika anda mengikuti dengan makan tengahari yang sihat dan makan malam tetapi tidak jika anda mengikuti dengan kotak donat dan pizza sosej. Jika anda makan 100 kalori coklat satu petang, kira-kira ia keluar dengan menolak 100 kalori dari makan malam anda. Jika anda masih lapar, mengisi dengan hidangan tambahan sayur-sayuran segar.


Tip pemakanan sihat 3: Ia bukan hanya apa yang anda makan, ia adalah bagaimana anda makan
Pemakanan sihat adalah kira-kira lebih daripada makanan pada had anda ia juga tentang bagaimana anda berfikir tentang makanan. Tabiat makan yang sihat boleh dipelajari dan ia adalah penting untuk melambatkan dan berfikir tentang makanan sebagai khasiat bukannya sesuatu yang hanya untuk dimakan.


Tip pemakanan sihat 4: Makan buah-buahan dan sayur-sayuran berwarna-warni
Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah asas diet yang sihat. Buah-buahan adalah rendah kalori dan nutrien padat, yang bermakna buah-buahan penuh dengan vitamin, mineral, antioksidan, dan serat.
Cuba makan buah-buahan dan sayur-sayuran berwarna-warni setiap hari. Buah-buahan dan sayur-sayuran mengandungi kepekatan yang lebih tinggi vitamin, mineral dan antioksidan dan warna yang berbeza memberi manfaat yang berbeza, jadi makan pelbagai buah-buahan. Makanlah sekurang-kurangnya lima hidangan setiap hari.


Tip pemakanan sihat 5: Makan karbohidrat dan bijirin untuk lebih sihat
Karbohidrat dan sumber serat, bijirin terutamanya keseluruhan, untuk tenaga tahan lama. Di samping menjadi lazat dan memuaskan, bijirin kaya dengan fitokimia dan antioksidan yang membantu melindungi diri dari penyakit jantung, kanser tertentu, dan kencing manis. Kajian telah menunjukkan orang yang makan lebih keseluruhan bijirin cenderung untuk mempunyai jantung yang sihat.


Tip pemakanan sihat 6: Nikmati lemak yang sihat & mengelakkan lemak yang tidak sihat
Sumber lemak sihat yang baik diperlukan untuk menyuburkan otak, jantung, dan sel-sel, serta rambut, kulit, dan kuku anda. Makanan yang kaya dengan lemak omega-3 tertentu yang dikenali sebagai EPA dan DHA adalah amat penting dan boleh mengurangkan penyakit kardiovaskular, meningkatkan mood anda, dan membantu mencegah demensia.


Tip pemakanan sihat 7: Letakkan protein dalam perspektif
Protein memberikan kita tenaga. Protein dalam makanan dipecahkan kepada 20 asid amino yang merupakan blok binaan asas badan untuk pertumbuhan dan tenaga.Ia penting untuk mengekalkan sel-sel, tisu, dan organ-organ. Kekurangan protein dalam diet kita boleh memperlahankan pertumbuhan, mengurangkan jisim otot, imuniti yang lebih rendah, dan melemahkan sistem jantung serta pernafasan. Protein adalah penting terutamanya bagi kanak-kanak yang untuk membesar.


Tip pemakanan sihat 8: Tambah kalsium untuk tulang yang kuat
Kalsium adalah salah satu daripada nutrien penting dalam badan yang anda perlu dalam usaha untuk kekal kuat dan sihat. Ia adalah satu blok bangunan penting untuk kesihatan tulang sepanjang hayat serta banyak fungsi penting yang lain.
Tahap kalsium yang disyorkan ialah 1000 mg sehari, 1200 mg jika anda berusia lebih 50 tahun. Ambil vitamin D dan kalsium tambahan jika anda tidak mendapat nutrien yang cukup ini daripada diet anda.


Tip pemakanan sihat 9: Had gula dan garam
Jika anda berjaya dalam merancang diet anda yang kaya dengan serat buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin penuh, protein tanpa lemak dan lemak yang baik. Anda mungkin mendapati diri anda sihat secara semulajadi dan memotong makanan gula dan garam yang diambil.









Jualan Durian Creep Murah METROPOLITAN KEPONG dan JALAN TENGAH,JALAN P.RAMPLEE


Durian Crepe

Harga Murah

Sebijik RM 2.50.
1 unit 5 pcs. 
1 unit RM 12.50


POTONGAN HEBAT !!
DURIAN CREPE SEUNIT
BERHARGA RM 11.


INGINKAN LEBIH MURAH?
KUNJUNGI DI CAR BOOT KAMI
SETIAP ISNIN-KHAMIS DI JALAN TENGAH,JALAN P.RAMPLEE,
SETIAP SABTU AHAD DI
METROPOLITAN KEPONG
SEUNIT HANYA RM 10





222 Senarai Hotel & Resort Yang Disahkan Halal oleh JAKIM







Kalau tengok dekat luar tu macam banyak je yang ada sijil halal. Kalau pergi hotel & resort sure ada logo halal tapi yang sah hanya 222. So mana yg sah, mana yang x? payah la mcm ni. Semua nak ambik untung lebih. xnak daftar kan hotel & resort sendiri, yang susah masyarakat sebab was-was mana  hotel & resort yang sah halal. Apa kata kita ramai-ramai bantu. Try semak kesahihan halal hotel & resort dengan check melalui sms cm kat atas. Mudah-mudahan nanti gejala ini dapat dibendung dari melarat. Untuk mendapatkan senarai lebih lanjut boleh layari www.halal.gov.my seperti dibawah.

SENARAI HOTEL & RESORT YANG MENDAPAT SIJIL HALAL MALAYSIA (JAKIM)
[SIJIL MASIH SAH]

Cara Pemakanan Nabi Muhammad SAW ( Pemakanan Sihat )


1. Tidak meminum susu ketika baginda memakan daging, ayam ataupun ikan.

Nabi Muhammad SAW melarang para sahabat daripada makan ikan bersama susu. Di kuatiri akan mendapat penyakit. Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam ion+(Positive Ions) dan dalam makanan laut mempunyai ion-(Negetive Ions), jika kedua-dua jenis makanan ini bercampur maka akan terjadinya tindakbalas biokimia (Biochemical reactions) yang aktif dalam tubuh sekaligus mampu menyebabkan perut dan usus rosak dengan teruk.

2. Tidak meminum susu bersama cuka.

Cuka boleh merencatkan penyerapan protin susu dan kemasamannya boleh menghakis perut melalui tahap keasidannya lama kelamaan boleh menyebabkan gastrik.

3. Tidak meminum susu bersama makan buah.

Contohnya koktel. kerana gabungan dua bahan ini boleh meningatkan kadar keasidannya perut yang menyebabkan sebu dan gastrik.

4. Tidak makan ikan bersama daging, telur atau daun salad.

Dalam Kitab Al-Quran ada melarang manusia untuk makan makanan darat bercampur makanan laut misalnya memakan nasi berlaukkan tom yam dan lauk kenduri. Haiwan di laut dan di daratan mengandungi cas ion yang berbeza.. kalau kita campurkan juga, sistem usus dalam perut kita akan rosak. jadi,  ia bakal mengundang penyakit dan membahayakan kesihatan.

5. Sebelum makan makanan berat, makan buah-buahan terlebih dahulu.

Makan buah sebelum makan (1/2 jam sebelum makan nasi). Kita tak sepatutnya makan buah selepas makan nasi..Buah-buahan mengandungi serat/fibre yang tinggi. Apabila kita makan buah sebelum makan nasi, secara automatik perut kita telah penuh dengan serat. jadi, kita tak akan makan nasi dalam kuantiti yang banyak.

6. Memakan bijirin seperti Habbatus Sawda, barli dan oat.

Menurut Bukhari-Muslim, Nabi SAW bersabda:
“Al-Habbah Al-Sawda’ mempunyai ubat bagi segala penyakit kecuali mati”.
Pemakanan berasaskan bijian-bijian sememangnya berkhasiat kerana ia kaya dengan bahan phytonutrients. Phytonutrients adalah sejenis antioksidan yang berkuasa tinggi yang mampu meningkatkan sistem pertahanan badan, menyihatkan jantung, mengawal penyakit kencing manis dan kegemukan melampau (obesiti) serta juga mampu mencegah kanser.
Al-Hakam Bin Uyainah berkata:
“Adapun Rasulullah SAW tidaklah Baginda tidur malam sehingga Baginda memakan Habbatus Sawda’ dan madu. Begitulah jua amalan Baginda pada awal pagi untuk tenaga, hafalan dan menghilangkan masalah lendir (lelah/asma).”

7. Memakan roti yang diperbuat daripada gandum asli.

Gandum sempurna (whole grain wheat) mempunyai perbezaan berbanding tepung gandum proses kerana ia mengandungi kadar protein, serat dan vitamin E tinggi yang mengurangkan risiko penyakit jantung dan merendahkan kadar kolesterol.

   Roti gandum mengandungi karbohidrat di mana setiap individu memerlukan 50 hingga 60 peratus karbohidrat setiap hari untuk membekalkan tenaga dan juga mempunyai zat-zat logam yang lain, vitamin dan serat untuk kepentingan kesihatan manusia.

Dalam riwayat lain menurut Abu Daud, Yusuf bin Abdullah bin Salam ra meriwayatkan,
“Aku melihat Rasulullah SAW mengambil sekeping roti gandum dan diletakkan tamar di atasnya dan memakannya”.
Mengikut riwayat oleh Bukhari dan Muslim, Aisyah berkata,
” Keluarga nabi tidak pernah kenyang dengan memakan roti gandum dua hari berturut-turut dan (pada hari mereka tidak memperolehi roti) mereka memakan tamar”.

8. Memakan Buah tamar.

Sememangnya sinonim dalam kehidupan Nabi Muhammad SAW, ia dianggap sebagai makanan yang sempurna kerana ia mengandungi pelbagai khasiat yang diperlukan untuk kesihatan manusia.

   Kandungan serat yang tinggi dan lemak yang rendah serta gabungan beberapa zat lain yang terkandung di dalam buah tamar menyebabkan ia amat berkhasiat dan sentiasa digemari dan menjadi hidangan penting bagi nabi dan keluarga. Manakala buah tamar pula mempunyai unsur- unsur seperti karbohidrat, protein, serat, lemak serta zat logam yang lain untuk melengkapkan   lagi hidangan tersebut.

Bukhari dan Muslim meriwayatkan; bahawa Aisyah berkata,
“Ada ketikanya dapur rumah kami tidak berasap selama sebulan. Yang ada (untuk dijadikan makanan) hanyalah buah tamar dan air. Melainkan kadangkala diberikan kepada kami sedikit daging”.

9. Memakan buah-buahan lain seperti tembikai.

Sehubungan dengan ini, Abu Daud dan Tirmizi meriwayatkan bahawa Aisyah pernah berkata, “Rasulullah pernah memakan buah tembikai bersama-sama dengan buat tamar basah.” Tembikai mengandungi 92 peratus air dan 8 peratus gula serta mengandungi antioksidan yang disebut lycopene yang mampu mencegah daripada pelbagai penyakit terutamanya kanser.

10. Memakan sayur-sayuran dari jenis mentimun (cucumber).

Mentimun kaya dengan air justeru ia menyejukkan badan. Di samping itu, mentimun juga mengandungi vitamin C yang mampu meredakan radang kulit dan juga mengandungi silika. Silika merupakan unsur penting yang diperlukan bagi menjamin kesihatan sistem saraf yang melibatkan otot, tendon, ligamen dan tulang. Oleh kerana mentimun mengandungi banyak air, maka pengambilannya dengan makanan yang berserat merupakan satu langkah yang baik kerana ia akan memberi manfaat yang lebih berkesan kepada kesihatan tubuh badan.

11. Mengamalkan memakan madu.

Baginda SAW mengamalkan minum air sejuk yang bercampur sedikit madu setiap pagi. Ia menghindar daripada segala penyakit.
“Dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya ada ubat yang menyembuhkan bagi manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kebesaran Rabb) bagi orang yang memikirkan”– (An-Nahl: 68-69)

12. Perbanyakan meminum air.

Dengan meneguk perlahan-perlahan sambil memegang gelas dengan tangan kanan  dan melarang bernafas atau menghembus ke dalam air tersebut. Hal ini kerana udara yang sengaja dibuihkan dalam air itu mungkin mengandungi kuman dan bacteria yang merbahaya kepada kesihatan.

   Minum sebaik-baiknya sebelum makan. Jangan meneguk air ketika sesi menjamah makanan, minumlah air jika tersedak, berasa kekeringan ataupun setengah jam sesudah makan, hal ini makan melancarkan selera makan serta mengelakkan dari terkena penyakit kembung air.        
       
   Meminum air sekurang-kurangnya setengah jam sesudah makan dapat mengembalikan tenaga yang hilang pada kadar tempoh yang lama serta mengembalikan keserian wajah dan awek muda.

13. Jangan makan dengan banyak dan melampau.

Diriwayatkan bahwa para sahabat berkata dari Rasulullah SAW:
نحن قوم لا نأكل حتى نجوع وإذا أكلنا لا نشبع
Kita (kaum muslimin) adalah kaum yang hanya makan bila lapar dan berhenti makan sebelum kenyang.
Sebaliknya manusia itu hanya perlu makan ketika ia lapar dan berhenti sebelum ia kenyang. Baginda SAW meminta seseorang itu untuk mengisi 1/3 daripada ruang perutnya dengan air, 1/3 dengan makanan dan selebihnya dengan ruang kosong (udara).

14. Menjamah secubit garam sebelum makan 

Untuk menolak 70 macam penyakit dan ambil secolek lagi dengan jari manis tangan kanan setelah makan.

15. Berdoa sebelum dan selepas makan. Mencuci tangan sebelum dan selepas makan.

Doa sebelum makan;
اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيهِ وَأَطْعِمْنَا خَيْرًا مِنْهُ
“Ya Allah berkatilah kami padanya (makanan kami) dan kurniakanlah kami makanan yang lebih baik darinya.”
Dari Muad bin Anas r.a. berkata: Rasulullah SAW bersabda,
“Sesiapa yang selesai makan, kemudian menyebut, ‘Alhamdulillah- illazi ath’amani haaza, wa razaqanihi min ghairi haulin minni wa la quwwatin’, akan diampunkan dosa-dosanya yang telah lalu.” (HR Tirmidzi).

16. Makan menggunakan tangan kanan tanpa sudu, garfu ataupun chopstick. 

Dari Jabir r.a. berkata, Rasulullah SAW bersabda:
“Jangan engkau makan dengan (tangan) kirimu, sesungguhnya syaitan itu makan dan minum dengan (tangan) kirinya.” (HR Muslim)
Apabila selesai hendaklah dijilat jari-jari tersebut. Ahli saintis telah menemukan bahawa enzim banyak terkandung di celah jari-jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (Enzim sejenis alat percerna makanan tanpanya makanan tidak hadam).
“Dan janganlah ia mengelap tangannya dengan mindil/tuala hendaklah ia menjilati tangannya, kerana seseorang itu tidak mengetahui pada makanannya yang mana yang mengandungi berkat untuknya, sesungguhnya syaitan itu selalu mengintai untuk merampas harta manusia dari segala penjuru sehingga di tempat makannya. Dan janganlah ia mengangkat shahfahnya (bekas makanan) hingga menjilatinya dengan tangan, kerana sesungguhnya pada akhir makanan itu mengandung berkat.” (Kitab Silsilah hadits-hadits shahih no. 1404).
Berkata Imam Nawawi, tentang makna kalimat “Pada makanannya yang mana yang diberkahi.” Ia berkata: Sesungguhnya makanan yang dihidangkan untuk manusia itu mengandung berkat, sedang dia tidak mengetahui apakah berkat itu pada makanan yang ia makan atau pada sisa makanan yang melekat di tangannya atau pada sisa makanan di dalamshahfah atau pada suapan yang jatuh. Demikian hendaklah ia menjaga semua itu agar selalu mendapat berkat. (Fathul Bari 9/578).

17. Sebaiknya kita yang menunggu makanan dan bukan makanan yang menunggu kita.

Makan dan minum perlulah dalam keadaan duduk tidak berdiri, baik sekali makan keadaan duduk dengan menegakkan sebelah lutut sambil menekan perut. Hikmahnya dapat mengawal kuantiti makanan disamping mengatasi kembung dan senak perut.

18. Makan berjemaah.

Berkenaan dengan seseorang yang datang kepadanya dan Rasulullah SAW bersabda;
“Wahai Rasulullah, kami ini setiap kali makan tidak pernah kenyang.” Maka Rasulullah berkata: “Pasti masing-masing kamu makan sendiri-sendiri.” Orang itu menjawab: “Benar, Ya Rasulullah!” Rasulullah berkata: “Berjamaahlah dalam menyantap makananmu.”
19. Rasulullah SAW melarang meninggalkan makan malam.

Sesiapa yang meninggalkan makan malamnya, dia akan mempercepatkan tua sebelum masanya kerana keasidan serta tahap kolestrol dalam darah dan badannya akan berganda. Makanlah sekadar mengisi perut (bukan kenyang) walaupun dengan sebiji kurma untuk proses penghazaman dan proses metabolisma gizi-gizi makanan ke saluran bahagian lain sebab semasa tidur pertumbuhan badan kita akan menentukan tahap kesihatan kita.

   Masa bayi terbukti prosesnya, masa dewasa ianya statik tetapi memperbaiki mana-mana unit dalam badan kita dapat difungsikan dan kerana itu kadang lepas bangun tidur seseorang merasa segar dan bertenaga.
   Para penzuhud berpendapat makan malam mampu memberi tenaga untuk berqiam malam untuk beribadat.

20. Elakkan dari kekenyangan sebelum tidur.

kerana ia berperangai seperti Firaun di samping mudah dipengaruhi syaitan.  Suatu ketika Nabi Yahya a.s. berbual dengan iblis; Berkata iblis: “Ya ada, kadang-kadang kamu kenyang, lalu aku membuat kamu merasa berat untuk bersolat dan berzikir”.

   Dari segi kesihatan pula adalah tidak digalak makan sekurang kurang 2 jam sebelum tidur kerana tidur dengan kekenyangan boleh memudaratkan sistem tubuh badan. Makanlah sebelum jam 9.00 malam dan jika lapar selepas makan berat awal, pada jam 6-7 malam, ambillah hanya sedikit makanan sekurang-kurangnya 2 jam sebelum masuk tidur.

21. Berpuasa

selama sebulan pada bulan Ramadhan dan disunatkan berpuasa pada hari-hari tertentu boleh menjamin kesihatan yang berkekalan sepanjang hayat.
  
   Apabila bersahur, minumlah sekurang-kurangnya segelas air sejam sebelum solat subuh dan selewat-lewatnya 10 minit sebelum masuk waktu imsak. Ini adalah perlu bagi menjamin kekuatan sewaktu menjalani ibadah puasa. Manakala apabila berbuka puasa pada waktu Maghrib, perlu disegerakan dengan memakan 3 biji kurma atau manisan dan segelas air terlebih dahulu.

22.Tidak makan makanan larangan

Islam melarang penganutnya untuk meminum arak, memakan babi dan anjing serta keluarganya, binatang dan tumbuhan yang beracun, berbisa dan berbahaya. Dilarang juga memakan najis, (darah, nanah, air mazi dan sebagainya) serta serangga yang hidup melata, jijik lagi beracun.

Kesimpulan

                Kesimpulannya, pengambilan diet dan menghindari larangan seperti di atas yang diamalkan oleh Rasulullah SAW merupakan aturan yang baik untuk mengekalkan kesihatan dan ia telah pun dibuktikan akan kelebihannya melalui kajian sains semasa. Justeru, amalan pemakanan yang dipamerkan oleh Rasulullah SAW seharusnya diikuti dan dicontohi oleh semua peringkat umur demi kesihatan yang mantap, kelangsungan hidup dan penyemprnaan ibadah yang bermutu.

PROMOSI JUALAN KEK SLICE

Kami Menawarkan HARGA POWER untuk tempahan perkahwinan, majlis-majlis keramaian dan sebagainya. Boleh rasa dulu, SURE SEDAP, MURAH dan NAK LAGI.. Kunjungi Kami di Taman Layang-layang Metropolitan, Kepong dan Jalan Tengah, Jalan P.Ramlee, Kuala Lumpur......

Pembelian 199 Kebawah Slice Cake -> Hanya RM2.00/Slice
Pembelian 200 Keatas Slice Cake -> Hanya RM1.90/Slice
Pembelian 400 Keatas Slice Cake -> Hanya RM1.80/Slice
Pembelian 800 Keatas Slice Cake -> Hanya RM1.70/Slice

HARGA PASARAN LUAR RM2.50-RM5.00 per Slice







   
Chocolate Moist Cake         Oreo Slice Cake             Tiramisu Slice Cake



    
Bluberry Slice Cake          Black Forest Slice